Túnel La Venganza de tía Toña

Tunel del terror interactiú

La venganza de Tía Toña és la nova producció de Milnotes Teatre, un túnel del terror interactiu i teatralitzat, basat en dues històries mexicanes reals, adaptades i enmarcades a una cantina Mariachi popular de Veracruz. Por i sobresalts, en un recorregut de 350m i diversos espais en els que hauràs de trobar la fòrmula per seguir endavant i així poder arribar a la fi del recorregut. 

ORGANITZA U.S. CORRÓ D'AMUNT

AMB LA COL·LABORACIÓ DE LES PINEDES RESTAURANT

AMB EL SUPORT DE L'AJUNTAMENT DE LES FRANQUESES DEL VALLÈS


UBICACIÓ:

Les Antigues Escoles de Corró D'Amunt estan situades a  Corró d´Amunt dins el municipi de Les Franqueses del Vallès, a 30 minuts de Barcelona. Disposa de pàrquing públic gratuït i zona de restauració. 


CONTROL I PROTOCOLS COVID:

Cal arribar 15 minuts abans de l'horari de l'entrada per assegurar el compliment dels protocols COVID19. Cada 5 minuts entrarà un grup de 7/8 persones.

És obligatori durant tot el recorregut l'ús de MASCARETA i els GUANTS que s'entregaran al principi de l'espectacle.

NO recomanable a menors de 6 anys.
De 7 a 15 anys acompanyats sempre d'un adult - màxim 3 nens per adult.

ESPECTACLE EN CASTELLÀ.

tia toña foto 1

 

 

logo EL 9 NOU

INAUGURACIÓ

Milnotes torna a Corró d’Amunt amb un túnel del terror interactiu

‘La venganza de la tía Toña’ està basada en la tradició del Dia dels morts de Mèxic

La companyia Milnotes Teatre retornarà aquest Halloween a Corró d’Amunt amb la producció d’un túnel del terror interactiu i teatralitzat que està inspirat en la tradicional celebració del Dia dels Morts a Mèxic.

El títol de l’espectacle és La venganza de tía Toña i es farà els dies 29, 30 i 31 d’octubre i els dies 1, 6 i 7 de novembre a les antigues escoles del poble. L’equip de futbol U.S. Corró d’Amunt és el principal impulsor i organitzador.

 

Milnotes va estar durant set anys fent el túnel del terror a Corró d’Amunt, es va traslladar després a Roca Umbert de Granollers i els anys 2018 i 2019 ha estat a la Finca, de l’Ametlla, amb l’espectacle Expediente Jacqueline I i Expediente Jacqueline II.

“Ens va fer una gran il·lusió que el club U.S. Corró d’Amunt ens demanés recuperar l’escenari de Corró d’Amunt”, explicava aquest dilluns el director artístic de Milnotes, Joan Garrido. Sobre el contingut de l’espectacle, Garrido va dir: “Hem fet moltes temàtiques i vam pensar que, després de la pandèmia, volíem fer un túnel del terror amb molt de color, com la celebració del Dia dels Morts a Mèxic. Un túnel colorista i visualment molt maco, que no tot siguin taüts i calaveres, tot i que també n’hi ha.”

Garrido va explicar que el túnel serà interactiu. “L’espectador haurà de fer activitats i oferim guants perquè també hauran de manipular coses. És com una barreja d’espectacle i escape room. Hem innovat, amb efectes especials i coses que no havíem fet mai, inclosa la robotització d’algun dels espais.”

El guionista i intèrpret, Dani Bernabé explicava el procés: “Em vaig marcar dos objectius: fugir dels tòpics i crear una història que tingués credibilitat. Vaig fer un gran treball de documentació perquè no estava familiaritzat amb la celebració del dia dels morts a Mèxic. Em vaig decantar per dues llegendes mexicanes que em van interessar i les vaig barrejar.

Una és la Tia Toña, que va existir realment i l’altra, l’illa de les nines, una illa on hi ha nines penjades als arbres.” Bernabé remarcava el paper del públic: “Vaig fer un guió tenint en compte que havia de ser molt interactiu i el públic ha de tenir un paper protagonista. Es trobaran un ambient mexicà amb personatges que els ajudaran i altres de totalment malignes.”

La història passa en una finca d’una important família on va tenir lloc la mort d’una nena. La seva mare és la tía Toña, que busca revenja. “És una història molt diabòlica i molt potent que estic convençut que superarà l’Expedient Jacqueline. Us agradarà més, però sobretot, uns farà més por.”

El dissenyador gràfic i responsable de la decoració dels espais, Thommy Tayco, destacava que cada espai té la seva caracteritzció de personatges i passadissos camuflats i que les màscares “s’han esculpit d’acord amb cada història”. I la responsable de vestuari, Glòria Viguer, destacava: “Ens hem documentat molt per fer un ventall de personatges molt divers. És un treball en què gaudim molt i cada vegada anem a més.”

En la presentació també hi havia l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé; el president de l’US Corró d’Amunt, David Garrido, i el vicepresident, Rafa Moyano.

 

logo ocio

Planes para celebrar Halloween este 2021

PHOTO 2021 11 15 18 28 52 3

 Un pasaje de terror interactivo, participativo, teatral, siguiendo la línea que iniciaron con Expediente Jacqueline, en 2018 y 2019 y que tanto éxito tuvo, siendo finalistas en los premios

Horror Awards a Mejor Haunted House.
La idea de «La venganza de Tía Toña» está basada en 2 historias reales mexicanas pero con una original adaptación y guion de la propia compañía y enmarcada en «El día de los muertos»
en una popular cantina de mariachi de Veracruz.
Más de 15 actores y un equipo de 12 personas entre técnicos de sonido, efectos especiales, controles, producción, vestuario, maquillaje y decoradores que han estado trabajando en el proyecto desde mayo.
La duración aproximada del pasaje de La Venganza de Tía Toña es de 25 minutos

diari sant quirze 1

Milnotes Teatre estrena “La venganza de Tia Toña”, un túnel del terror interactiu i teatralitzat

PHOTO 2022 03 04 08 01 29 2

  • La companyia Milnotes Teatre retorna aquest Halloween 2021 a la producció de túnels del terror

CULTURA / TEATRE.  L’edició d’enguany, La venganza de Tía Toña, es realitzarà del 29 d’octubre al 7 de novembre a Les Antigues Escoles (Corró d’Amunt). La venganza de Tía Toña és la nova producció de Milnotes Teatre, un túnel del terror interactiu i teatralitzat, basat en dues històries mexicanes reals que la companyia ha adaptat i enmarcat a una hisenda mexicana, amb espais tan espectaculars com una cantina Mariachi popular de Veracruz. L’acte compta amb l’equip de futbol U.S. Corró d’Amunt com a principal impulsor i organitzador.

Com cada edició, Milnotes Teatre proposa més que un passatge del terror: es tracta de diferents espais interactius, formats per passadissos i sales tenebroses, on la participació de l’espectador és fonamental per poder arribar a la fi del recorregut, esdevenint així una experiència personal, més enllà de la por i els sobresalts. La venganza de Tía Toña segueix la línia dels anteriors Expediente Jacqueline I (2018) i Expediente Jacqueline II (2019), dos muntatges de reconegut èxit que van ser finalistes als Premis Haunted House d’Oci de Terror.

La producció compta amb més de 15 actors professionals i un equip de 12 persones entre tècnics de so, efectes especials, control, producció, vestuari, maquillatge i decoradors, creant espais de grans dimensions que evoquen la tradicional celebració d’El día de los muertos. Podrem trobar ofrenes, mariachis, catrines, calaveres de nyicris i alebrijes, entre d’altres. Un recorregut de 350 metres distribuït en tres grans espais: dos interiors, la casa de la mestre i l’edifici del teatre, i un exterior, el pati de més de 300m2.

LA HISTÒRIA

Després d’una intensa documentació sobre la cultura mexicana i de la tradicional festa del Dia de los muertos, l’actor, productor i escriptor Dani Bernabé ha escrit un guió basat en dues llegendes reals: La casa de la Tía Toña i La isla de las muñecas.

El túnel recrea la hisenda d’una família benestant mexicana, regentada per en José Alfredo Rivera, en la que es van acollir infants orfes en finalitzar la Segona Guerra Mundial. Per tenir cura dels petits, en Rivera contracta com a institutriu a la Tía Toña, qui s’instal·larà a la casa amb la seva filla Isabelita. La tragèdia arriba a les seves vides quan, un dia jugant amb els altres infants, la Isabelita mor en un fatídic accident. I des d’aquest moment, la Tía Toña deixa de ser la persona entranya-ble que era, embogida per la tristesa d’haver perdut la seva petita. Dimonis, esperits del més enllà, sacerdots, i altres personatges, fins i tot els espectadors, seran partícips de la desgràcia i, sobretot, revenja de la Tía Toña.

UBICACIÓ

Milnotes Teatre retorna al Les Antigues Escoles – Consell del Poble de Corró d’Amunt (Les Franqueses del Vallès), on va iniciar els primers passatges del terror des del 2010 al 214.

Enguany es realitzarà el 13è passatge de terror que la companyia produeix, l’únic al Vallès Oriental, esdevenint edició rera edició en un referent a la comarca.